Loppuvuoden kiireiden ja joulutohinan jälkeen saa meidän perhe nauttia lomasta vielä tämän viikon. Olemme tosiaan lomailleet; pyjamapäiviä ja leppoisaa oleskelua ei kyllä voita mikään.

Tänään innostuin pitkästä aikaa avaamaan nukkiksen ovet ja istahdin järjestelemään huippuihanan joulukalenterimme antimet paikoilleen nukkekotiin. Lähes kaikille aarteille löytyikin heti paikka talonväen iloksi. Tässäpä runsas kuvapläjäys, ja vielä kiitokset Nannalle, Jaanalle ja Tuulialle. 

Jaanalta sain tämän suloisen pöytälampun.

Kolme taulua Nannalta. Virkattu pikkuliina Tuuliailta.

Tämäkin liina Tuulialta.

Ruusut Jaanalta ja helmi=maljakko Tuulialta.

Pikkukranssi sekä söpönen minimininallukka Jaanalta.

Paperikassi  ja kori  Jaanalta. Korissa olevat langat Nannalta. Virkattu vaaleanvihreä hattu Tuulialta.

Sängyn päädyssä oleva ristipistotaulu Jaanalta. Neulottu shaali ja ruskea tyyny ovat Tuulian tekemät. Langankin näihin on Tuulia itse värjännyt.

Pojun kamarista löytyy Nannan valmistamat pikkuruiset englanninlakut lasipurkissa.

Jaanan tekemä pikkukranssi seinällä. Lattialla pilkahtelee Tuulian virkkaama matto, joka sopi ku nenä päähän tänne pojun huoneeseen. Ikävä vaan kun  se ei oikein näy näissä kuvissa.

Seinällä oleva muumitaulu on Jaanalta samoin tuolissa oleva ristipistotyyny. Kudelma puolestaan on Tuulialta. Ja nyt huomaan, että kuvista jäi puuttumaan Tuulian tekemä pikkuruinen neulatyyny.

Alakerrassa nukkiksen äiti on innoissaan vintiltä löytämistään muistoista. Nurkkahyllykön ylähyllyllä on Nannalta saatu kynttiläpurkki. Äidin essu on myös Nannan tekemä.

"Muistan, kun pikkutyttönä sain karstata villaa mummulassa", kertoo äiti. Lattialla on Tuulian virkkaamat korit, joissa ihan käsinvaletut kynttilät.

Kudelma Nannalta.

Tuulian virkkaamia pikkuliinoja.

Pilkulliset laatikot Jaanalta.

Isukki hääräilee keittiössä. Pöydällä oleva kukka Nannalta

.

No kappas, eihän ne oikein näy, mutta tähän laatikkoon laitoin Nannan telemät purjon ja maissit. Muut herkut olen saanut aiemmin Jaanalta.

Kahvikuppitaulun sain Nannalta. Kuvan nurkassa pilkistävä anopinkieli on Tuulialta. Tuulian tekemä tulppaanimaljakko odottaa kevättä kukkakaupan puolella:

Kaksi joulukalenteriyllätystä oli hieman suurempaa kokoa, Jaanan tekemä reseptikirjanen(josta unohdin ottaa kuvan) sekä Nannan tekemä pitsiteline.

 

Minä kääräisin joulukalenteriin tämmöisiä juttuja: