Vaikka pidän hirmuisen paljon työstäni, on pakko tunnustaa, että oli ihanaa jäädä viikoksi lomalle. Jotenkin tämä harmaus räntäsateineeen ja pimenevine aamuineen ja iltoineen vie mehut. Harmi, ettei miehelläni ole koko viikkoa lomaa. Toisaalta se kyllä pitää meidät muutkin kotona, ja minut lähempänä kellaria - ja askarteluhuonetta.

Viime lauantaina kerhoilimmekin taas PikkuRouvien kanssa. Minä värkkäilin lintua nukkekodin pojun huoneeseen. Se näyttääpi tältä:

Poju sai myös uusia kirjoja. Kunnaksen "Seitsemän koiraveljestä" oli osa kerhoswappia, jonka "vaihdoin" itseni kanssa." Marko kengurunpoikanen" on lapsuudenaikainen kirja, joka on pikkuveljeni laillista omaisuutta, mutta on ollut minulla hyvässä käytössä ja huolenpidossa. Skannasin sen niin, että se on ns. luettava.

Nukkiksen äiti on myös saanut jotain uutta:

Vesijuoksuvyö on osa palkinnosta jonka voitin Eijan blogiarvonnasta. Kiitos vielä oikein paljon. Nukkiksen äidillä on selvästi pyrkimys solakkaan ulkomuotoon, kun sängyllä vesijuoksuvyön vieressä on motivaation kohottajana hienot hepeneet, jotka olen saanut Tuulialta.

Viime sunnuntaina oli Oulussa kädentaitomessut. Sieltä tarttui mukaani nukkekotiin hienot lasilinnut  ja "hopeinen" serviisi.

Keittiön pöydälle ilmestyi myös savusiika-annos, joka oli osana tekemääni ja saamaani kerhoswappia.

Vuokko pyysi kuvia nukkekodistani kokonaisuudessaan, joten tässäpä vielä joitakin otoksia, ja huomioita niistä vaiheessa olevista asioista.

Ulkokuori on tehdastekoinen, ja luultavimmin myös sellaisena pysyy. Aikomuksena on lisätä kukkaruukkuja ym. pikkukoristusta, joskus.

Keittiön ja makuuhuoneen puolelta oviseinämä on jo melko hyvä, verhot kyllä puuttuvat edelleen yläkerran ikkunoista.

Tämä toisen puolen seinämä sen sijaan on vielä täysin autio. Verhoja, taulua, listaa, maalia  ym.?? kaipais kovasti.

Pojun huoneesta puuttuu portaiden kaide, ja seinille vois keksiä jotain tauluja.

Makuuhuoneesta puuttuu myös kaide portaista, jotka eivät johda minnekään. Ullakkokerroshan mulla on vielä kokonaan aloittamatta. Muutenkin sisustus on mitä on, eli ei tarkoituksenmukainen tälle perheelle. Vauvalla ei ole sänkyä, eikä huushollissa ole vaatekaappia... Muuttuu ehkä joskus, kunhan innostun. Voisi ehkä ilmoittaa muutoskohteeksi Innoon.

Keittiö on ehkä parhaassa jamassa. En luultavasti kovin isoja remontteja ala tekemään, vaikka eihän tämä mikään kokin unelma ole, kun työtasoa on niin vähän ja tiskata pitää yhdessä pienessä altaassa käsin. Jääkaappikin on niin pieni, että kyllä saa tälle porukalla joka päivä kantaa kaupasta maitoa ja muuta evästä. Seinälle vois myös jaittaa jotain kivaa vielä. Kaappeihinkin mahtuu...

Olohuoneesta en viitsi oikein edes sanoa. En ole tuohon sohvaan vieläkään oikein tyytyväinen, luultavasti joskus taas siirtyy/muuttuu kalustus täällä. Seinille haluaisin jotain laittaa, ja jotenkin muuttaa tunnelmaa lämpimämmksi. Tämä mun värimaailma on niin kylmä, mutta minkäs teet, kun tykkään harmaasta ja sinisestä.

Sitten olis vielä se vintti...