1184765.jpg

Oliskohan aika päivittää tätä blogiakin välillä? Kummasti alkaa loma lähetä loppuaan ja tässä on pian kuukausi mennyt ensin joulua valmistellessa sitten viettäessä ja nyt lopetellessa. Loppiainen ja joulun loppuminen on minusta kamalan haikeaa. Meillä saa joulukuusi ja muut koristeet kyllä olla ihan rauhassa vielä Nuutin päivään asti, mutta lomailu on pakko lopettaa ja aloittaa uusi vuosi töissäkin.  Meillä on ollut olikein rentouttava ja kiva loma, ollaan oltu lomalla koko sakki. Pikkuisen ollaan sairastettu mahatautia ja pikkutytöillä on ollut nyt yskää. Neiti astmaatikkoa oltiin ihan hilikulla viedä uuden vuoden yönä astman takia sairaalaankin, mutta saatiin tilanne laukeamaan kotona, mutta hirveä määrä piti antaa avaavaa tytölle.

Nyt olen muutaman päivän näpräillyt nukkekodin parissa. Jo aiemmin tapetoin olohuoneen ja laitoin sinne lattian, mutta nyt sain viimein tehtyä vähän kalusteitakin.

Virittelin myös valoja taloon. Täytyy sanoa, että valaistus luo kyllä tunnelmaa pieneenkin kotiin. Seuraavaksi pitääkin alkaa porailemaan reikiä seiniin, että saa laittaa johdot kulkemaan kunnolla, nyt ne on vaan sinitaralla viritelty, että pääsin vähän fiiliksiin. Istuttiinkin isompien tyttöjen ja miehen kanssa pitkä tovi ihmettelemässä, kuinka kiva tuo nukkekoti oikein onkaan.

 1184771.jpg

Tässä on talon uusi sohva. Tehty paspispahvista superlonista ja kankaasta. sekä villalangasta. (Perhe on sen kai hankkinut nyt alennusmyynnistä veronpalautusrahoilla). Sohva on aika iso, mutta siihenpä mahtuukin koko perhe kerralla.

1184774.jpg

Olohuoneeseen hankittiin samalla tämmöinen disain-tyylin sohvapöytä. Johon äiti kattoi vielä loppiaisen kunniaksi torttukahvit. Pöydät on tehty teippirullan hylsyistä, jotka liitin päällekkäin maalarinteipillä. Pöytälevyt on Tiimarista ostetut vanerikiekot.

1184769.jpg

Tämä suorastaan tyylikäs jalkalamppu on tehty astmapiipun korkista, sukkahengarista ja Ikean joulukuusenpalloista. Lamppuja voidaan poltta yhtä aikaa tai erikseen.

1184768.jpg

Piparitalokin on nukkekodin väellä vielä syömättä, kannattaa kyllä kohta popsia, ennen kuin peittyy herkku pölyyn. Tuon pienen kuusen löysin "liidelistä" Siellä myytiin semmoisia viinilasin merkitsemiskoristeita, ja niistä useimmat oli kuin tehtyjä nukkikseen. Ovat lasisia.

1184775.jpg

Kuvissa vilahtelevat myös nämä söpöt pikkuesineet, jotka sain jo ennen joulua äidiltäni. Kiva, kun äitkin on innostunut mineilystä ja kulkee silmät auki. Olen erityisen ihastunut tuohon kanaan, se on lasia ja tosi suloinen. Norsu on puinen.

1184763.jpg

Tältä näytti ensimmäinen sovitus olohuoneesta. Melkein unohdin, noitten portaitten kimpussahan ähräsin monta tuntia. Kaiteet on kuparilankaan pujotettuja helmiä, jotka on liimattu portaisiin porattuihin reikiin. Ja kaidepuu on bambulauta, jonka päälle on liimattu puutikut. Ovat vähän mutkaiset ja vinkkurat, vaan saavat kelvata. Talohan on vanha. Portaiden pohja on vielä maalaamatta, sen taidan maalata valkoiseksi.

1184776.jpg

Järjestys vahtui vähän, ja kahvitkin on kerätty pois. Olohuoneen kattolamppu on tehty jostain korkista ja Ikean joulukuusenpallosta.

1184779.jpg

Sahasin myös viimein ruokapöydän jalkoja. Nyt pöytä näyttää järkevämmältä.

1184777.jpg

Käänsin pöydän vielä näin, niin keittiöön tuli vähän lisää tilaa. Pitäisi kehitellä keittiöönkin valaisimia. Tuolin karmilla roikkuu muuten perheen isän joululahjakravatti.

1184773.jpg

Tässä isukki esitelee hienoa solmiotaan. Se on aivan sävy sävyyn takin kanssa. Surkean pimeitä nämä mun kuvat taas on, mutta kyllä näistä nyt jotain selvää saa. 

Näin leppoisissa tunnelmissa alkaa nukkekodissani vuosi 2008. Toivotaan, että siitä tulee teille ja meille oikein hyvä vuosi. Toivottavasti nukkekodin väki saa tänä vuonna myös makuuhuoneet ja peseytymistilat.