Viimeinkin alkaa näyttää siltä, että tulee se taas se kesäkin. Eilen oli kyllä aivan ihana ilma, varjossa näytti mittari 14 astetta. Tänään näyttää tulevan samanlainen päivä. Huomiseksi onkin jo luvattu taas kylmää, mutta jätetän se huomisen murheeksi.

Eilispäivä meni ulkoillessa. Me miehen kans tempastiin ja askarreltiin kaks terijoen salavaa uuteen uskoon. Meillä on pihaan tullessa kuja, jonka varressa kasvaa kymmenen isoa terijoen salavaa. Ne alkaa olla jo niin isoja, että kasvavat tien yli melkein yhteen. Nämä kaks on ensin istutetut ja kaikkein isoimmat, tai siis oli. Tykkään kyllä niistä puista, ja varsinkin lapset tykkää niissä kiipeillä, mutta mahdottomasti ne tuottaa roskaa. Lehtiä tulee paljon ja risuja ihan uskomaton määrä. Joka kevät saa kujalta haravoida traktorin peräkärryllisen risuja.

Mies opiskeli netistä parina iltana oikeita tapoja suorittaa tämä vaativa leikkausoperaatio. Mun mielestä siihen ei oppeja tarvita, kunhan vaan leikkaa, niin kyllä ne siitä versoo. Ja kaikkein parasta oli sitten se itse leikkauksen suorittaminen. Ensin leikattiin kolme oksaa semmosilla käsileikkureilla, mies sahahs muutaman ranteen vahvusen oksan oksasahalla. Sen jälkeen mies haki moottorisahan ja kiipes puuhun. Siellä se sitte taituroi sen moottorisahan kans yhdellä jalalla ja yhdellä kädellä. Mua PIKKUSEN hirvitti. Yritin vihjailla suojalaseista ja kypärästä, mutta se ei vissiin kuullu??

522568.jpg

522570.jpg

Ajattelinki ilmottaa tuon ukkokullan ens kesänä sirkukseen, niissähän on niitä moottorisahalla jongleeraavia pellejä ollu ennenki. Onneks tuo mun pelle onnistu sahaamaan vaan niitä oksia, mutta ei se kyllä ollu mitään heikkohermosten katottavaa hommaa. (Ja mulla on heikot hermot).

Lapset sai myös eilen trampoliinin, neiti 3v totes illalla, että äiti, mulla on pomppujalat. Lumipeitekin hupenee mukavaa vauhtia, nyt taitaa olla jo suurin osa pihan pinta-alasta lumetonta. Eilen oli vielä valtavat vesilammikot tuolla pihalla, pariin otteeseen ehti nuo pienimmät siellä kastella sukkansa. Kaivettiin puroja, ja nyt näyttää, että vedet on valuneet jokeen.

Illalla virkkailin siitä palma-langan lopusta pienen huivin. tai alotin mää sen jo perjantaina, mutta eilen sain virkattua langan loppuun. Nää mun käsityöt on lähinnä tämmösiä "aivottomia" töitä. Vaikka ei multa kyllä mikään käsityö ihan aivoitta suju. Sen verran vähän tulee tehtyä, ettei esim. tv:n kattelu onnistu samalla, kuuntelu kyllä sentään.

521633.jpg

Kovasti syyhyttäis tehdä taas välillä askarteluhommiakin, ei vaan oikein ehdi. Ehkä tänä iltana?

Loppuun vielä Bongausosio: lauantaina nähtiin kauppareissulla kevään ekat kuovit, ja eilen myös kuulin kotipihalla kuovin.