Minä elän joulua aina Nuutinpäivään asti. Usein kuusesta ja joulukoristeista luovutaan meillä vasta Nuutinpäivän jälkeisenä viikonloppuna. Koska hain nukkekotini vasta eilen kotiin sieltä Kalajoelta näyteikkunasta, asettelin innoissani kaikkia joulukalenterista saamiani joulujuttuja paikoilleen. Nukkekodin väkikin saa vielä pitää joulua kaikessa rauhassa.

Nukkekodin joulutähti ei pakkasia pelkää, onkohan se muovia?

Olohuoneessa vauva ihastelee kaunista joulukuusta uudessa kelkassa ihanan lämpimän lampaantaljan keskellä. Äiti ja poju soittavat joululauluja viululla. Sain tuon äidin soittaman upean viulun Nannalta joulukalenterista, sen on Nanna tuonut minulle Wienistä. Tuhannet kiitokset, se on mielettömän hieno.

Äiti on ennen äitiyslomia ja hoitovapaita ollut pitkään kaupunginorkesterissa viulistina. Hän on soittanut myös hienoja solistiosuuksia vierailijana ulkomailla asti.  Hyllyllä Auliinalta saatu kynttilä ja tuomaanristi. Upea piparkakkutalo on Arvontavoitto Nukkekoti Väinölästä, kiitos Maria!

Onko isäkin saanut sähköt sähkökitaraan? Ei sentään, se on kuusen valojen johto.

Auliinan virkkaamat patalaput sopivat keittiöön just eikä melekeen.

Nannan tekemä sisustustaulu sai paikkansa keittiöstä. Hyllyllä Auliinan tekemä kynttelikkö. Poju on kerännyt kauneimmat joulukortit esille nauhaan (Auliinalta).

Nannalta sain tarvikepaketissa tämän kananapin, joka ilmiselvästi kuuluu keittiön erkkeriin tauluksi.

Auliinan taituroiman hienon kynttiläkruunun onnistuin tunaroimaan, kun siitä oli irronnut yksi kynttilä ja sitä liimatessa sotkin noihin kinnitysnauhoihin pikaliimaa.

Tein samalla itsellenikin lasienkelin, kun tein niitä Auliinalle ja Nannalle joulukalenteriin.

Minulla oli joulukúun lopulla ennen joulua kerta kaikkiaan niin paljon menemistä, että joulukalenterin päivitys jäi surkealle tolalle. Laskujeni mukaan joku saamistani esineistä jäi kuvaamatta, ainakin Nannalta saamani pallojuusto ja Auliinalta saatu tarvikepaketti.  Tässä vielä pari kuvaa:

Nannalta suloinen tilkkupeitto. Nukkekodin vauva saa tämän.

Auliinalta  sain nämä viehättävät luistimet. Näistä tulee niin hyvälle mielelle.

Minulta lähti tytöille ennen joulua vielä nämä:

Virkatut peitteet ja puusaavit.

Oli tämä kalenterivaihto kyllä oikein kiva.

Mukavaa, että nukkekoti on taas kotona. Pian jatkuu meillä PikkuRouvien kerhotapaamiset ja askarteluhuoneessa odottaa myös muutama ikeasta ostettu laatikko seuraavaa boksi-inspiraatiota. Mutta nyt vielä tunnelmoimaan kuusen ja kynttilöiden äärelle...