Eilisessä Strömsö-ohjelmassa tuunattiin vanhasta kirnusta sateeenvarjoteline. Sain siitä aasinsillan ryhtyä kokeilemaan puisen saavin valmistusta. Kuvasin prosessin, jos joku muukin innostuu kokeilemaan. Lopputulokseni ei oikein hiomallakaan kummennut, mutta maalia pintaan ja huonompi puoli seinään päin, niin eiköhäbn tämä jossain projektissa asiansa aja.

Materiaalina  spaatelitikkuja 2kpl ja pala balsaa.

 1. Leikkasin spaatelit 3cm pätkiksi.

2. Viistosin palat niin, että otin n.3mm pois kummaltakin puolelta alareunasta.

3. Palanen leikattuna

Liotin paloja hetken aikaa vedessä.

Muotoilin märät palat kaareviksi ja annoin kuivua (haljenneet palat heitin roskiin)   ; )

Liimasin palat yhteen, piirsin pohjasta kaavan paperille. Tein pohjan balsasta. Sanottakoon vielä, että tämä liimausvaihe oli HANKALA. Viimeistä lautaa piti sovitella vähän ja vuoleskella sopivaksi. Liimana oli Kiilto puuliima. Joku "täki kluu" olis ollu varmaan parempi, vaan kun en omista... Liimausten puristimena oli gummirenksut oiva apu, kun  siis sain ne viimein paikalleen, yrittivät koko ajan sinkoilla ympäri askarteluhuonetta  -mokomat.

Liiman kuivuttua hiekkapaperia kehiin. Lopuksi piti laittaaa vielä maalia pintaan.

Nahkanauhasta liimasin vielä tuommoset "vanteet". Ei tässä siis vesi pysy, mutta ei kai sen niin väliä. Periaatteessa tämä tekniikka siis toimii, pitää vielä harjoitella. Ehkäpä seuraavaksi tehdään toimiva pieni kirnu.