Viimeinkin se sadepäivä koitti, että pääsin ihan ajan kanssa askartelemaan. Eilen jo vähän aloittelin, mutta tänään sain ensimmäiset keittiökalusteet kuvauskuntoon.Saattaa kyllä olla, että joskus rahoissani menen ja ostan ihan oikeat nukkiskalusteet, mutta toistaiseksi nämä saavat nyt kelvata. Ja mikseivät kelpaisi, eihän talossa edes asu vielä ketään.

Nukkekotini on nyt muotoutumassa semmoiseksi 2000-luvun kodiksi. Itse rakennus on vanhempi, mutta nykyajassa eletään. Näköjään tästä nukkiksen keittiöstä ei tullut kovin moderni, eikä käytnnöllinen. Melko pienikin se on, mutta ei tässä nukkiksessa vissiin mikään suurperhe tule asumaan.691100.jpg

Erkkeriin laitoin siis tuommoisen istuskelupaikan. Ikkunalasit on piirtoheitinkalvoa ja melkoisen kupruiset, mutta talohan on vanha.

691141.jpg

Ruokapöytään ostin pöytälevyn Tiimarista, jalat on sahattu raketin kepistä. Pitää vielä tarkistaa noita mittasuhteita. Pöytä on ainakin noihin tuoleihin nähden liian korkea, ehkä jalkojen lyhentäminen auttais, tai sitten uudet tuolit. Mittasin pöydän korkeuden tuon syöttötuolin mukaan, mutta se saattaa olla liian korkea 1:12 mittakaavaan. Tosin vanhemmat syöttötuolit on korkeampia kuin nykyaikaiset.

691136.jpg

Laadukkaat luxus-kalusteet on värkätty balsasta (enkä muuten kerro paljonko meni balsaa hukkaan).

691149.jpg

Hana on metallilankaa, helmenpala, korkkia ja helmiä. Jossain blogissa näin kerran tuikkukupista tehdyn tiskialtaan, ja omista materiaaleista se tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

691160.jpg

Tiskiharjan harjakset on tarranauhasta, mulla on tiskiaine pumppupullossa pöydällä, joten nukkekodissa saa olla sama käytäntö. Voisin maalata tuon pullon vielä keltaiseksi. Säälittää kyllä, kun nukkekodin väki joutuu käsin tiskaamaan, ehkä jossain vaiheessa pitää suunnitella keittiöön remontti ja laajennus, että saadaan nykyajan koneistus talon väelle.

691164.jpg

Liesi sentään on keraaminen, mutta muuten kyllä edustaa jotain uusretroa tyylisuntaa.

691162.jpg

Pienet kukat liimailin kasaan Sinooperístä löytyneistä pikkuisista neliapilanlehdistä.

Tässä taitaa sitten olla mun askartelut vähäksi aikaa. Loppuviikosta lähdetään melkein kolmeksi viikoksi reissuun. Ajattelin kyllä jotain värkkäämistä ottaa mukaankin, mutta saapa sitten nähä, mitä ehtii tekemään.