Olipas niin ihana päivä kevätjuhlille, ettei paremmasta väliä. Meillä oli oikeastaan ensimmäinen kesäpäivä, vielä eilen oli melkoinen tuuli.

Meidän koululaisilla kevätjuhla oli perinteiseen tapaan pihalla, kun koulun "sali" ei oikein sovellu juhlakäyttöön. Aivan ihania esityksiä toinen toisensa perään, tämän koulun opettajilla on kyllä taito saada lasten luovuus ja välittömyys esiin. Ja kunnon kesäfiilikseen pääsi viimestään siinä vaiheessa, kun yhdessä kajautettiin suvivirsi. Molempien tyttöjen todistuksetkin oli niin hyvät, että ovat kyllä lomansa ansainneet.

Iltapäivällä vaihdoimme sitte juhlavaatteet arkitamineisiin ja mies hyppäs setoriin ja lähti naapurin ukkien kans potunpanoon. Kolmelle pihalle on nyt laitettu perunaa tulemaan, joten toivon mukaan ens talvenaki meillä syödään. Minä testasin uutta ruohonleikkuria ja aika perusteellisesti, mies sano, että viiden tunnin käytön jälkeen siihen pitää vaihtaa öljyt, ja taisin päästä melko lähelle. Meillä kun ei ole tuota nurmikkoa ihan vähän, eikä puutu myöskään kierreltäviä puita ja pensaita. Ärsyttävintä on kierrellä marjapuskia, ja niitäkin on nelisenkymmentä. Enkä mää neljän tunnin urakoinnilla saanu ees läheskään kaikkea vielä leikattua, ehkä kaks kolmasosaa. Mutta oikeastí se on hyvää hyötyliikuntaa, ja jollain oudolla tavalla myös mukavaa hommaa. Ainakin saa jotain näkyvää aikaan. Jostain syystä meillä ei kovin montaa keraa viikossa leikata nurmikkoa.

Huomiseksi on onneksi luvattu myös yhtä ihanaa säätä. Me tehdään eväsleivät mukaan ja ajellaan tuonne vähän pohjoseen päin Iihin kattomaan pesistä.

Lapset aloitti kesäloman heti, toisiks vanhin lähti kaverille yökylään, esikoiselle tulee huomenna kaveri yökylään ja maanantaina me saadaan sitten viikoksi poika, kun lasten serkkupoika tulee ens viikoksi meille.

Nyt taidan käydä laittamaan saunan pesään tulet ja lähden pitkästä aikaa blogikierrokselle. Kuvatuksetkin tulee tähän loppuun, askartelin lasten opettajille kortit.

631357.jpg

631359.jpg

Leppoisaa lauvvantaiehtoota kaikille...