Heti, kun vauveli ja poju nukahtivat päiväunille, ryntäsi äiti mööpleeraamaan makuuhuonetta. Hän oli viimein illalla saanut virkattua valmiiksi päiväpeiton.   

Äiti petasi vuoteeseen uudet ylelliset lakanat. (Jotka sain ihanalta kerhokamultani Tuulialta ystävänpäivälahjaksi eilen kerhossa; KIITOS!)

Pikkulipasto sai paikan ikkunaerkkeristä. Voi, kun olisi joskus aikaa maalata lipasto ja ommella tänne vielä verhot, tuumi äiti.

Vitriinikaapin siirrossa tarvittiin kyllä Pepin voimat, mutta onhan tämä nukkisäiti varsin riski emäntä, kun sen pään ottaa.

"Nyt olen tyytyväinen tähän kamariin, ja hipsin vielä hetkeksi keittiöön järjestämään perheelle pienen ystävänpäiväyllätyksen. Kunpa vain lapset nukkuisivat vielä hetken. Toivottavasti ehdin saada kaiken valmiiksi, ennen kuin rakas runoilijani saapuu kotiin..."

 

Ja hetken kuluttua nukkekodin peilijäisellä pihalla:

"Onneksi on tämä potkuri, muuten tässä jäätiköllä ei kyllä pysyisi pystyssä."

" Vaikka en saanutkaan koko päivänä aikaan mitään kunnollista runorintamalla, hoksasin onneksi poiketa kukkakaupan kautta, että voin sentään ilahduttaa vähän perhettä näin ystävänpäivänä. Kumma, kun joinakin päivinä runosuoni suorastaaan pulppuaa, mutta tänään en keksinyt kuin niitä samoja vanhoja kliseitä: jos lemmin tai emmin, vierees kömmin, käyn hommiin -äsh,kuka sellaista lukisi. Välillä tuntuu, että ilman taiteilija-apurahaa joutuisimme perikatoon."

"Pojuu, tulepas katsomaan, mitä isi on tuonut!"

"Mutta minä haluaisin jo maistaa tuota kakkua. Kuka laittaa mulle mehua vihreään mukiin? Saako sukkulaatiakin maistaa?" (Epe oli tehnyt eiliseen kerhoswappiin ihanan suklaarasian)

- Tulepas nyt Poju katsomaan...

"Hei lisää sukkulaatia, eihän näissä oo sisällä väkevää litkua, saako ottaa katsi?"

Näin auvoisissa tunnelmissa sujui siis nukkiksen ystävänpäivä. Eiköhän se isukin runosuonikin taas ehdy pulppuamaan, jahka pääsee maistelemaan äidin leipomaa sydänkakkua, ja viimeistään makoisien yöunien jälkeen. Kukapa nyt ei nukkuisi paremmin patjalla ja petivaatteissa kuin pelkällä sängyn sälepohjalla.

Eilen PikkuRouvissa puuhailtiin potkukelkkojen kimpussa. Swappiaiheena oli jotain sydämellistä, minä tein sinnekin suklaaraasian.