Messureissu meni mukavasti, vaikka toisiks nuorimman tytö astma meinas laitta stopin koko lähdölle. Ómantunnon tuskia potien jätimme lapset mummun hoiviin ja lähdimme lauantaiaamuna kuudelta ajelemaan kohti Tamperetta. Seinäjoella, noin puolimatkassa, Pysähdyimme aamiaiselle paikalliseen hotelli Vakunaan. Oli muuten hyvä ratkaisu, seuraavan kerran oli nälkä vasta illalla. Pyörimme messuilla muiden hurahtaneiden sankassa joukossa yhdestätoista kolmeen. Tosi hauskaa oli nähdä netistä tuttuja taitavia ihmisiä "oikeina". Olis vaan ollut kätevää, jos ihan kaikilla blogia pitävillä olis ollu rintapielessä lappu tyyliin: Hei olen Liimanäppi, Hei olen Wooper, Hei olen se ja se jne. Tässä on mennyt pari iltaa ihmetellessä, että ai tuo ja tuokin oli siellä. Mutta silti aivan huippureissu. Myös alakerran käsityömessuilla oli monenlaisia ihania juttuja.

Vaikka mukanani oli henkilökohtainen käsilaukunkantaja sekä mielestäni paksu lompakko, oli silti hyvä, että muutamissa pöydissä sai höylättyä myös kortilla. Mun osteluintoa ei yhtään hillinnyt käsilaukunkantajan kommentit: "osta nyt, kun ollaan tänne asti tultu" sillä määhän ostin. Tämä viikko on vaan ollut niin puuhakas, kun henk. koht. käsilaukunkantajani on palannut perinteisempään rooliinsa työssäkäyväksi perheenisäksi, tai paremminkin kotona käyväksi, eli on käynyt kotona suurin piirtein vain nukkumassa, olen minä sitten vastannut näistä arjen perusjutuista kuljetuksineen ym. perheenhuoltopuuhineen. En ole sen vertaa saanu aikaseksi, että olisin ostoksiani kuvannut. Laitan kyllä kuvia, kun kerkiän. Ostin mm. kahvila Siniseen kyyhkyyn uuden myyjättären. Eihän se nukkekodin äiti jouda siellä seisomaan, kun pieni vauva on kotona.

Messureissun jatko meni niin, että messujen jälkeen shoppailimme vielä kaupungilta vähän tuliaisia lapsille ja vierailimme pikaisesti miehen siskon tytön opiskelijakämpillä Hervannassa. Sitten mentiin ihanalle kynttiläillalliselle ja olipa kyllä ihana syödä ihan kaikessa rauhassa. Vaikka kuudestaankin on kiva käydä ulkona syömssä, niin on kyllä aivan kahdestaankin.

Aamulla syötiin vielä kerran hotelliaamiainen, vaikka täytyy myöntää ettei oikein ollut paikallaan, kun oli illalla niin hyvin syöty. Kotimatkalle lähdettiin yhdentoista maissa, ja pitkän autoilun päätteeksi oltin illalla kotona puoli yhdeksän maissa. Lapset tietty haettiin matkalta mukaan.Tosiks vanhin tyttö oli kotiutunut Levin reissultaan ja ilta menikin sitten kuulumisten vaihdossa ja "ikävänpurkurituaaleissa" (lue:kiukuttelussa ja märinässä).

Vaikka tässä nyt syötiin aivan vanhojen kunnon viisikkokirjojen malliin, oli se pääasia silti ne nukkekotimessut. Ja vaikkei koko reissussa ollut järjen häivää, niin kivaa oli ja mies lupas lähteä toistekin. Kunhan nyt vaan ensin vähän käydään töissä ja pistetään sukan varteen...

488956.jpg

Tänään kylvettiin pääsiäisruohoja ja nämä kaks on ihan innoissaan lähdössä sunnuntaina virpomaan. Kuops jo kyseli, että millon me laitetaan ne virpomisoksat ja kasvatetaan niihin höyhenet. Olisko kellään vikkiä, miten se tapahtuu? Tämä kuva on siis viime vuodelta, ei ne ihan noin valmiina vielä sentään ole sunnuntaita varten ;)