Meillä on siis kaksi ja kolmevuotiaat pikkutytöt, joitten kanssa olen vielä toistaiseksi kotona. Välillä noitten pikkuriiviöitten tohelluset saa mut raivon partaalle, mutta välillä riittää huumorintajuni arjen sietämiseen. No, ihan oikeasti; kyllä mää tästä elämästä nautin. Oon seurannu noitten neitien touhuja, ja pannu merkille, että muutama alitajuntaan taottu sääntö niitä ohjailee. Osa näistä pätee molempiin, osa vaan jompaan kumpaan. Osa on jo jäänyt unholaankin (onneksi).

1. Jos näet ulottuvillasi sakset, ota ne, ja yritä leikata niillä kaikkea mahdollista. Mieluimmin mahdollisimman pieneksi silpuksi.Omia, tai siskon hiuksia on myös kiva leikata.

2. Jos jossakin on joku irtonainen paperi, rypistä se, ja revi sitten mahdollisimman pieneksi paloiksi. jos onnistut repimään oikein pientä murua, voit yrittää työntää niitä sieraimiisi.

3.Jos löydät kynän, piirrä sillä seiniin, huonekaluihin ja lattiaan. Voit kokeilla myös kirjoihin, ei kuitenkaan siihen vihkoon tai paperiin, joka sinulle on piirtämistä varten annettu.

4. Jos huomaat, että tapettia on irronnut, revi sitä lisää, ja jos saat isomman palan irtoamaan, silppua se äkkiä pieneksi.

5. Jos kylppärin ovi on auki, mene tarkistamaan olisiko siellä jossakin astiassa vettä. Jos löydät vettä, koita sitä kädellä, jalalla, päällä, äläkä unohda maistaa. Samalla voit myös repiä vähän vessapaperia.Ja muista, että kaikki shampoot ja saippuat on laitettu sinne sinun käytettäväksesi. Niillä kannattaa voidella iho päästä varpaisiin.

6. Sinähän tedät, ettei kukkia saa repiä, sou vot, revi siitä vaan, jos sattuu huvittamaan.

7. Jos löydät jonkun perheenjäsenen kännykän, vie se piiloon. Samoin avaimet.

8. Jos löydät helminauhan, revi sitä niin kauan, että se katkeaa. Heiluta nauhaa sitten niin, että helmet leviävät mahdollisimman laajalle alueelle. Säästä kuitenkin muutama helmi, että voit työntää niitä sieraimiisi, ja ovien avaimenreikiin.

9. Jos satut istahtamaan lähelle tietokonetta tai videota, kokeile työntää niihin jotain. Jos ei ulottuvillasi satu olemaan mitään sopivaa esinettä (näkkileipää/ pieniä leluja/ niitä helmiä) sormetkin käyvät.

10. Jos vaatteissasi tai kengissäsi on nauhoja tai nyörejä, revi ne irti. ja vie piiloon. niitä voi sitten myöhemmin kiertää vaikka kaulan ympäri. Tai ehkä osaat tehdä niistä hienoja solmuja.

Tässä nyt muutamia mitkä kokemuksen perusteella kuuluvat pikkulasten elämänkaareen. Onneksi pikkuhiljaa (tarpeeksi monta kertaa toteutettuna) nämä jäävät unholaan, ja uudet päivät tuovat uusia oppeja.