Kävästiin kaupungissa ostamassa esikoiselle viimein synttärilahaja. Polkupyörä oli jo aikaa sitten luvattu, ja nyt löytyi tarjouksesta hyvä ja edullinen pyörä. Oikeastaan tänäänkään ei olis ollut aikaa kaupungille lähtöön, kun oli lapsilla tanssikurssia, ja mun olis pitäny innostua leipomaan koululaisten huomiselle torille, jossa retkikassaa kartutetaan myymällä leivonnaisia ja puutarhan antimia. Mullahan olis velvotteita kahdenkin koulun pöytää notkuttaa, kun omat lapset on eri koululla kuin minä. Huomenna pitää sinkasta töistä kotiin rippaasti, että ehtii sitten jotain vielä leipoa ennen iltaa.

No yritän tässä päästä siis siihen asian ytimeen, eli löysin marketista itselleni kivan lyhdyn. Siihen teen ihan oman huvimajani, kunhan kerkiän. Jotenkin tuntuu, että tässä vaiheessa tuommoinen lyhty on helpommin esille otettava puuhasteltava kuin nukkekoti. Mulla pitäs nukkikseen saada laitettua tapetit ja lattiat, ja se on semmosta hommaa, että haluan tehdä sen joskus ihan rauhassa, kun saan ajan kanssa värkätä, ja lapset on sillä aikaa jossain muualla, kuin vieressä "auttamassa". Nukkiksen huonekalujakaan en oikein saa alettua, kun huoneitten värimaailma on vielä vähän auki. Onhan mulla se mummulle tulevakin lyhty ostettuna, joten nyt olis sitte  kaks uutta keskeneräistä projektia sen entisen lisäksi. Noissa lyhdyissä on se hyvä puoli, että niihin voi aina lätkästä kynttilän sisälle, ja laittaa pihalle riippumaan, jos ei muuta saa aikaseksi. Eikä mua nukkekodinkaan pyshtyneisyys haittaa, se on tuossa pöydällä muistuttamassa, että kuulepas Outi oon tässä aina valmiina, kun vaan haluat alkaa värkkäämään. Nukkekoti saa mut aina hymistelemään, kun siitä ohi kävelen. Välillä aina avaan sen ja mietin, mitä kaikkea ihanaa sinne saan vielä tehdä.

Nyt on kello sen verran, että fiksumpi olis jo laittautumassa nukkumaan, enkä määkään jaksa enää lähtä ottaan kuvia siitä uudesta lyhdystä. Taidan laittaa tähän loppuun pari vanhaa kuvaa entisistä tekemisistä, vähän kuin muistutukseksi itellekki, että mitä sinne lyhtyyn vois kehitellä.

561606.jpg

Tämmöinen oli anopin lyhty.

407446.jpg

Äitini sai tämän.

576942.jpg

Ja tämän sai siskoni sulhasensa kanssa. HYÄÄ YÖTÄ!