Kolme tuntia taas asuin kellarissa askerteluhuoneessani. Nautin kyllä joka hetkestä, mutta välillä tuli mieleen, ettei tämä taida aivan tervejärkisen hommaa olla. Tämä outo ajatus hiipi mieleeni maalatessani impan paukkuja. Niin, ihan totta ilmakiväärin panoksia. Yritin kuumeisesti löytää jotain sopivaa pientä taimiruukuksi, varastoistani löytyi vain pyöreitä helmiä, ja sitten muistin, että Ihan Itsessä oli joku tehnyt jotain impan paukuista, ja kiireesti mieheltä kyselemään, että vieläkö siltä paukkuja löytyy (hih).

Tässäpä kuva, tarkoituksella jätin maalauksen tuommoiseksi, kun eihän nyt kellään varmaan taimipurkit niin hienoja oo.

419179.jpg

Nuo lehdet on silkkipaperia. Näitten käsittelemisessä oli jo pinsetit tarpeen, sen verran miniä nuo kyllä on.

419177.jpg

Anopin huvimajaan siis nämäkin on tulossa.

Toinen tämän illan valmistunut projekti on tämmöinen tuoli:

419171.jpg

Ja sama takaa:

419173.jpg

Tuolin runko on kuohuviinipullon korkin metallisuojus. Haastetta tähän hommaan toi tuo kangas, joka on sitä samaa nauhaa, mistä on sen äidinkin huvimajan verhot. Ja sen on kuitenkin niin kapeaa, että vähän turhan pieneksi jäi tuo pala tulin verhoilemiseen. Niinpä piti sitten soveltaa jos jonkulaista liimaamista, maalaamista, reunusta ja viritelmää, että sain siitä edes tämän näköisen. Tuo selkänoja on väännetty semmoisesta muovipäällysteisestä rautalangasta, joilla ainakin lelut on laitettu melko hyvin kiinni laatikoihin tehtaalla. Onneksi keräsin jouluna niitä ison nipun talteen, nythän niitä tarvittiin. Sen ympärille kiersin tekstiilipäällysteistä metallilankaa, samaa josta letitin tuon istuinosan reunan. Reilummalla kankaanpalalla korkinsuojuksista sais aika näppärästikin tuolin aikaiseksi. Pitäs vaan jonkun ensin juoda sitä kuohuviiniä. Hitaasti tulee kalusto kasaan, kun kerran vuodessa, uutena vuotena, pullo poksautetaan auki.

Nyt tuntuu kyllä siltä, että taitaa olla aika kömpiä miehen viekkuun, ehkä jaksan lukea pari sivua kirjaa, ja huomenna on taas uusi päivä. Hyvää yötä!