Nukkeperheeni on totaalisen kyllästynyt makaamaan keskeneräisen kotinsa lattialla. Tai istumaan ainoassa oleskelukelpoisessa huoneessaan, keittiössä. Niinpä he päättivät piipahtaa paikkakunnalle avatussa uudessa kahvilassa, jota mainostetaan lapsiystävällisenä paikkana. Kondiittorimestarin herkut olivat vertaansa vailla, nukkeperheen äiti ilmoittautui heti kanta-asiakkaaksi. Täältähän tilaankin sitten kakun pikkuneidin yksivuotispäiville, ajatteli äiti.

1008679.jpg

1008675.jpg

1008674.jpg

Perheen isäkin suorastaan rentoutui, kun sai hetkeksi istahtaa ihan vaan tekemättä mitään. Kotona on aina hirveä stressi keskeneräisestä remontista, mikä ahdistaa nukkeisää kovasti, kun hän on enemmän tuumailija kuin tekijä. Suoraan sanottuna hänellä taitaa olla peukalo keskellä kämmentä. Isähän on ammatiltaan runoilija, ja voi vain arvailla, miten herkkä luomistyö kärsii sellaisten paineiden alla.

Nyt perhe nauttii rauhallisesta hetkestä ihanien herkkujen parissa. Lapset leikkivät kiltisti, isän mielessä pyörivät herkät säkeet. Eikä äidinkään asiat ole hullummin, kun kondiittorimestari toi hänelle vielä maisteltavaksi levyllisen talon suklaamestarin taidokkaissa hyppysissä loihdittua suklaata.

1008672.jpg

1008678.jpg

1008683.jpg

Tänne tullaan kyllä uudestaan, tuumaa nukkeperhe tyytyväisenä. Isä ihastui niin kovasti talon salaattiin, että äiti päätti valmistaa sitä kotonakin.

1008673.jpg

 

Näin siis kävi meikäläiselle, innostuin taas muovailemaan. Hetken kyllä taas mietin tämän touhun järkevyyttä, kun pistelin harpilla reikiä noihin pikkuruisiin oliiveihin. Lapset oli innoissaan apuna asettelemassa nukkeperhettä tuonne kahvilaan. Ja tyttöjen mielestä oli myös hauskaa arvuutella noita mun muovailuja. "setä"-juustoa, kato "setä"-juustoa, tuumas kuopus feta-juustoista.

Vaikka nyt taas itse kehunkin, niin noista pullonkorkin päälle tehdyidtä täytekakuista tuli aika hienoja. Noitten ruusujen teko oli kyllä tosi hidasta, monta kertaa kävi niin, että kun ruusu oli melkein valmis, se lipsahti hyppysistä ja painui lyttyyn, niin,että koko homma piti aloittaa alusta. Tai sitten puristin sen verran liikaa, että terälehdet painui kasaan, ja eikun alusta uudestaan.

 Näihin kuviin ja tunnelmiin, hauskaa keskiviikkoa kaikille!